Zwangerfit

Zwanger en trainen
zwanger-fitZwangerfit is tijdens uw zwangerschap, onder begeleiding van de bekkenfysiotherapeut, trainen. Vanaf de 16e week tot aan de bevalling kan hier aan deelgenomen worden. Het doel is: U langer fit blijven voelen en uw spierkracht, conditie en stabiliteit blijven trainen. Daarnaast ook het extra dat de bekkenfysio je kan leren: trainen van bekkenbodemspieren ter preventie van bekkenbodemklachten zoals urine-incontinentie. De lessen hebben een vaste opbouw met samen warming-up op muziek en daarna werken aan conditie, spierkracht, stabiliteit en coördinatie. Ieder op haar eigen niveau en kunnen. Bij de oefeningen gebruiken we ook verschillende materialen zoals gewichtjes, elastieken banden en grote gymballen. Natuurlijk worden de ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen voor het opvangen van de weeën niet vergeten, deze worden regelmatig herhaald. Een heerlijke ontspanning na de inspanning van de training.

Elke week kan er getraind worden op woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur. Ook is het mogelijk om theorielessen te volgen om u helemaal goed voor te bereiden op de bevalling. De theorielessen zijn, in overleg, op woensdagavond van 20.30 tot 21.30 uur.

zwanger-fit2Na de bevalling

Na 4-6 weken (afhankelijk van hoe u u voelt) bent u weer welkom om te starten met nagym. U traint op uw eigen niveau, naar eigen kunnen opnieuw onder begeleiding van de bekkenfysiotherapeut. Deze kan u helpen met de opbouw van uw training, maar ook antwoord geven op specifieke vragen. Wat kan uw lichaam aan na de bevalling? Tijdstip is woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur.

 

Zwangerfit (inclusief 1 babyreünie) Zwangerfit de Cursus (inclusief 1 babyreünie) Fit na de bevalling Per les Babyreünie
Totaal aantal lessen Strippenkaart van 10 lessen (minder in overleg mogelijk indien > 30 weken zwanger bent) Strippenkaart van 10 lessen + 3 theorielessen van 60 minuten Strippenkaart van 8 lessen 1 les 1 ochtend
Wanneer? Woensdag 19.30-20.30 uur Actieve les woensdag van
19.30 – 20.30 uur en (in overleg) theorieles van 20.30-21.30 uur
Woensdag 19.30-20.30 uur Zaterdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur
Kosten € 120,- € 150,- €80,- €11,- €20,-
Wil je na de 10 lessen nog een aantal lessen door dan zijn de kosten per les €10,-.

Datum en tijdstip voor de babyreünie en babymassage kunt u vinden op onze facebookpagina.

Opgave is telefonisch, per mail of bij de praktijk mogelijk. Voor verdere info kunt u ook rechtstreeks mailen naar Jorieke Dijkers-Groote Punt, geregistreerd bekkenfysiotherapeute en ZwangerFit-docente, jgrootepunt@fysio-ootmarsum.nl of info@fysio-ootmarsum.nl.

zwanger-fit3            zwanger-fit4