Sportfysiotherapie

sport fysiotherapie ootmarsum
De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij het voorkomen en behandelen van sportblessures. In onze praktijk begeleiden we topsporters, maar ook recreatieve sporters of cliënten die willen starten met sporten.

Bij een blessure of klacht wordt middels een vraaggesprek en/of onderzoek geprobeerd de oorzaak hiervan in kaart te brengen. Vervolgens wordt in overleg met de sporter een behandelplan gemaakt om het sporten weer zo snel mogelijk en met zo min mogelijk klachten te hervatten. Naast behandeling van sportblessures behoren sportrevalidatie en advies/voorlichting ook tot het takenpakket van de sportfysiotherapeut. In onze praktijk beschikken we over een ruim aanbod aan oefenmogelijkheden om een sporter te revalideren tot zijn/haar oude niveau, of zelf nog iets meer, weer bereikt is.

Wij werken samen met sportmasseurs-/verzorgers van verschillende sportverenigingen uit de buurt. Daarnaast hebben we nauwe contacten met sportartsen en (sport)orthopeden van omliggende ziekenhuizen.

Bent u (top)sporter en wilt u nauwkeurige informatie over uw fysieke prestaties of wilt u weten welke risico’s u hebt op het krijgen van blessures? Doe dan de 3S-test. Deze Sport Specifieke Screening is een scan die bestaat uit een vragenlijst en specifieke testen en is gericht op het vinden van de oorzaak van jouw klachten en blessures. Na de scan worden de resultaten besproken en een bijpassend advies gegeven. Ook kunnen we de sportscan, na overleg, voor een sportteam aanbieden.

Fysiotherapie Ootmarsum is aangesloten bij Sportzorg en SportFysio-Oost, dit is een samenwerkingsverband tussen NVFS-geregistreerde sportfysiotherapeuten uit Oost-Nederland.

sportzorg sport fysio oost

 

 

Wij hebben afspraken gemaakt met de onderstaande verenigingen voor behandeling en advisering van hun sporters. Elke vereniging heeft een vast contactpersoon binnen de praktijk. Natuurlijk nemen wij bij afwezigheid van de betreffende collega, de gemaakte afspraken waar.

Set-Up '65KOSC, voetbal
v.v. Reutum