SchouderNetwerk / methode Stenvers

NSA = Nek-, Schouder- en Armklachten.

De NSA therapeut behandelt nek, schouder en armklachten volgens de door D.J. Stenvers
ontwikkelde methode. Deze methode gaat uit van het mobiliseren van het schoudergewricht op een andere manier. Vanuit de reguliere fysiotherapie wordt de arm ten opzichte van het schouderblad bewogen. Deze 2, arm en schouderblad, vormen samen het schoudergewricht. Nu echter wordt het schouderblad ten opzichte van de arm bewogen. Veelal is deze werkwijze minder pijnlijk en veel effectiever om beperkingen te verminderen. Bij klachten als frozen shoulder of impingement (inklemming of beklemming van weefsel onder het schouderdak) heeft de NSA methode sterk de voorkeur en leidt veelal sneller tot resultaat.

Na herstel van beweeglijkheid en vermindering van de (nachtelijke) pijn kan er een oefenprogramma opgesteld worden. Hierbij wordt de teruggekregen bewegelijkheid (mobiliteit) verder getraind. De belastbaarheid van de schoudergordel komt met behulp van deze training op niveau.

Fysiotherapie Ootmarsum heeft geregistreerde NSA therapeuten en is lid van het Schouder Netwerk Twente.

Het Schouder Netwerk Twente is een groep fysiotherapeuten die het handelen bij patiƫnten met schouderaandoeningen wil optimaliseren. Deze therapeuten zijn gespecialiseerd in schouderaandoeningen, lichamelijk onderzoek, (para-) medische interventies en consequenties voor de revalidatie.

 

schouder

 

SchouderNetwerkTwente