Geriatriefysiotherapie

ouderenfysio ootmarsum

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen soms belemmeringen of klachten ervaren. Hiervoor kunnen ze een beroep doen op de fysiotherapeut voor ouderen, de geriatriefysiotherapeut.

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd. Deze gespecialiseerde fysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. Complexe gezondheidsproblematiek van ouderen die bijvoorbeeld door een beroerte (CVA), dementie, of een gebroken heup klachten krijgen en/of beperkingen ervaren, vallen tevens onder deze deskundigheid.

Doel is vooral de ouderen voorzien van onder andere oefentherapie en goede instructies en adviezen. Alles is gericht op mogelijk herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden, eventuele mantelzorgers en overige zorgverleners. Zij worden bijvoorbeeld geïnformeerd over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Daarnaast kan Fysiotherapie Ootmarsum voor u een cursus valtraining verzorgen, dit is zowel individueel als in groepsverband mogelijk. Ook geven wij gym en fitness voor ouderen, zowel in onze praktijk als ook in de sporthal. Voor meer info: Folder – Senioren fitness.