Yoga

Ook yogalessen worden verzorgd binnen Fysio & Fitness Ootmarsum, hieronder staat een korte uitleg en info over de lessen.

Mijn naam is Nina Veldscholte-Hanssen, ik geef op maandag, dinsdag en vrijdag Hatha-Yoga lessen bij Centrum Wildehof. De levenswijze en leer van yoga is er wereldwijd in vele soorten, stijlen, maten en vormen. Oorspronkelijk is yoga afkomstig uit India en het bestaat al vele jaren. Het is een discipline die een mens bewust maakt van zijn directe ervaringen.  Yoga kan als sport beoefend worden om het lichaam in conditie te houden, als training voor het doorzettingsvermogen of juist spiritueel of geestelijk met de focus op meditatie. Wat vind je leuk, wat past bij je, wat wil je graag leren of juist afleren?

Yoga is voor iedereen. Je hoeft niet persé jong, soepel of krachtig te zijn. Wanneer je over een goede wil beschikt, kun je zeker met yoga starten. De lessen beginnen met een korte uitleg over verschillende aspecten van yoga. Het grootste deel van de les wordt echter besteed aan de yogahoudingen (asana’s). Deze houdingen geven je lichamelijke gezondheid, kracht en soepelheid. Daarop volgt er een ontspanning van 10 – 15 minuten. De resterende tijd wordt besteed aan een korte concentratieoefening die uiteindelijk naar meditatie zal leiden. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen, maar vooral een proefles geeft de beste informatie.
Nina Veldscholte-Hanssen, telefoon: 0541-662168 / 06-26902281 of per mail: ninabh@kpnmail.nl

Yoga 1